Tapas
Den mest utbredte historien til opprinnelsen av tapas er at det ble brukt brød-/oste- eller skinkeskiver til å dekke vinglasset med for å unngå insekter i vinen. En annen historie er fra den spanske kongen Alfonso den 10. Han måtte pga sykdom spise små biter med mat sammen med vin mellom måltidene. Da han ble frisk skjønte han at dette var en fornuftig måte å drikke vin på og beordret alle som serverte vin at de også måtte servere noe å spise samtidig. Grillo Caterings tapas inneholder masse spennende smaker og retter fra middelhavslandene men også fingermat fra vårt eget distrikt. Vi gleder oss til å servere vår tapas!
Tapas Vesterålen
- Lefserullade med kremost og røkelaks,
- Smaksrike kjøttboller i krydret tomatsaus, (lun)
- Kyllingspyd satay med peanøttsaus (lun)
- Butterfly av Ishavsrøye Vesterålen
- Fylte Vesterålsegg med plommekrem
- Marinerte soltørkede tomater,
- Hvitløks marinerte oliven,
- Stenfrie druer i kaneleddik
- Focaccia
- Aioli
- Heimsmør i couvertpk
Kr 230.- pr couvert
Sildetapas Notloftet
Kr 175.- pr couvert
Tapas Espania

- Serranoskinke og chorizo
- Kylling marinert i rosmarin, sitron og hvitløk
- Tomatsalat med rødløk og fetaost
- Spanske kjøttboller
- Hjemmelaget kjøttspyd
- Saltbakte Amandinepoteter
- Tortilla spansk omelett med chorizo, potet og løk
- Chilimarinerte scampi på spyd
- Focaccia
- Aïoli
- Salsa
Kr. 290,- per couvert
Tilleggsretter til vår tapasmeny:
- Wraps med coppaskinke, rødløk og kremostpesto
- Store kapers, sorte og grønne oliven
- Fylt paprika (pepperballs)
- Wraps med biffkjøtt
- Wraps med røkt hvalskinke
- Osteboller
- Baconsurrede dadler
- Biffspyd
- Baconsurret vårløk
- Hvitvinsdampede blåskjell
Pris kr. 30,- per rett per couvert.


